Advertentie:

Groningen – De politie heeft op maandag 23 januari een 52-jarige inwoner uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. Tijdens de aanhouding en de daaropvolgende controle in de inbrengwinkel van de man, troffen agenten tien gestolen fietsen aan.

De politie kreeg de laatste tijd meldingen dat aangevers hun gestolen fiets hadden aangetroffen bij een inbrengwinkel in de binnenstad van Groningen. Hierop hebben twee wijkagenten een onderzoek ingesteld naar deze winkel. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van heling. De verdachte werd daarop aangehouden. Tijdens de aanhouding zijn tien fietsen in beslag genomen waarvan er zeven gesignaleerd stonden als gestolen. De overige drie fietsen waren dusdanig bewerkt dat er geen serienummer terug te vinden was.

Bij het onderzoek kon de eigenaar geen inkoopadministratie overleggen. Deze administratie moet door een tweedehandswinkel worden bijgehouden. De verdachte is op donderdag 26 januari in opdracht van de Officier van Justitie weer in vrijheid gesteld.