Advertentie:

Zuid West Friesland – Een 33 jarige man uit Sneek is zondagmorgen na een achtervolging aangehouden. Tijdens de achtervolging reed de man in op een agent.

Agenten wilden op de N359 de man controleren, maar hij gaf geen gehoor aan het stopteken dat werd gegeven. Wat volgde was een wilde achtervolging door Nijemirdum, Oudemirdum, Rijs, Wijckel, Hemelum en Koudum.

Agenten wisten in eerste instantie de man tot stoppen te dwingen, maar hij weigerde zijn portier te openen. Agenten zagen hoe de man wit poeder onder zijn schoot en dashboard schoof. Op het moment dat agenten zijn ruit wilden inslaan ging de man er vandoor.

De man reed vervolgens bij Wijckel door de voortuin van iemand, waardoor schade is ontstaan aan de omheining en de tuin. Ook reed de man hier achteruit in op een agent, die ternauwernood ontsprong aan een botsing.

In het vervolg van de achtervolging wist de man een blok, opgezet door agenten uit Bolsward, te omzeilen. Uiteindelijk reed de man zichzelf vast op het terrein van een bouwbedrijf in Hemelum.

De man is aangehouden en naar het cellencomplex in Leeuwarden gebracht. Daar is hij door een arts van de GGD onderzocht, maar hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. De auto van de man is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Er zijn meerdere aangiftes gedaan tegen de verdachte.