Advertentie:

Heerenveen – De politie doet momenteel onderzoek naar het aantreffen van een gewonde man op een parkeerplaats bij het Thialf stadion. Het slachtoffer ligt momenteel in het ziekenhuis.

De politie heeft bevestigd dat het slachtoffer is beschoten. De man is niet ernstig gewond geraakt.

Op het parkeerterrein is een beschadigde auto aangetroffen. Dit is de auto van het slachtoffer zijn. De politie doet momenteel onderzoek in en om de auto. Naar de mogelijke dader wordt gezocht op dit moment, er is nog niemand aangehouden.

De politie is met veel eenheden ter plaatse bij de parkeerplaats. Agenten staan in kogelvrije vesten de parkeerplaats te beveiligen. De schietpartij heeft waarschijnlijk niks te maken met de schaatswedstrijd van vanmiddag.

De politie gaat uit van een zakelijk conflict tussen de dader en het slachtoffer. Het slachtoffer heeft nadat hij gewond is geraakt gepoogd weg te rijden in zijn voertuig. Ook omstanders die geschrokken zijn hebben geprobeerd weg te komen in hun voertuigen. Mogelijk zijn daarbij botsingen ontstaan, wat de schade aan het voertuig verklaart.

De politie weet wie de verdachte is. Er is nog niemand aangehouden.

Politie Fryslân on Twitter

We hebben net melding gehad van een man met een vuurwapen bij #Thialf #Heerenveen. De @polheerenveen is ter plaatse en doet nader onderzoek

 

Politie Fryslân on Twitter

De @polheerenveen is met meerdere eenheden ter plaatse bij #Thialf. Één iemand gewond geraakt. Nog onduidelijk waardoor. #heerenveen

 

Bas Scharwachter on Twitter

Uiteraard hebben wij eerst de politie gebeld. Nogmaals wat er gebeurde. Knal (één), man schreeuwt ‘ben beschoten’, daarna ben ik weggerend.

Later meer.