Noordernieuws
Image default
Groningen

Tegel gegooid naar brandweerman tijdens inzet in Hoogkerk

Hoogkerk – Afgelopen zaterdagavond is een brandweerman van de Stad Groningen bij een inzet in Hoogkerk bekogeld met een tegel.


De brandweer werd die avond rond 23:00 uur opgeroepen voor een buitenbrand op de kruising van de Zuiderweg met de Verbindingsstraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond er een container in brand. Tijdens het blussen werd er tegel rakelings langs het hoofd van een van de brandweermensen gegooid.

De brandweerman kwam met de schrik vrij. De tegel was gegooid door een persoon die deel uitmaakte van een groep jongeren die zich nabij de kruising in Hoogkerk ophield.

Bij aankomst van de politie was de groep er al vandoor gegaan. De brandweerman heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Ook Veiligheidsregio Groningen heeft aangifte gedaan van dit zeer ernstige incident.

Commandant Dennis de Vlieg van brandweer stad Groningen: “Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de tegel het hoofd van onze collega had geraakt. Het moge duidelijk zijn dat we woest zijn op diegene die dit op zijn geweten heeft. Je moet wel echt stapelidioot zijn om zoiets te doen”.

“Laat ik er heel duidelijk over zijn: dit accepteren we echt niet”, zegt regionaal brandweercommandant Roelf Knoop over deze agressie tegen de brandweercollega’s. “Iedere vorm van agressie tegen hulpverleners gaat een grens over die we absoluut niet tolereren. Daarom hebben we als organisatie ook aangifte gedaan en we zullen dat bij ieder geweldsincident tegen collega’s blijven doen. Of het nu gaat om verbaal geweld, bedreiging of een aanslag zoals afgelopen zaterdag, dit moet stoppen.”

Dit kan u ook interesseren:

Brand in spouwmuur van bedrijfspand in Zuidhorn

Loes Breur

Brandweer in actie voor waterlekkage in woonboot

©Noordernieuws

Man dreigt met vuurwapen tijdens ruzie Muntendam, arrestatieteam valt woning binnen

©Noordernieuws

Tientallen EHBO’ers te kort voor Koningsdag Groningen

©Noordernieuws

Hond en kat komen om bij woningbrand in Pieterburen

SR Fotografie

Groninger met 80 bolletjes harddrugs aangehouden

René Wiegmink
error: Deze content is beveiligd!