Noordernieuws
Image default
Groningen

Mannen (35 en 41) aangehouden voor afpersingen, drugshandel en witwassen

Hoogezand – De politie heeft dinsdagochtend een 41-jarige inwoner van Kolham en een 35-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden.


Het duo wordt verdacht van afpersingen en het witwassen van geld dat met criminele activiteiten is verdiend. Naast de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten doorzocht. Tevens zijn doorzoekingen gedaan bij twee andere woningen en twee (horeca) ondernemingen, waarvan één in Hoogezand en één in Stadskanaal.

Onderzoek
De twee mannen worden in verband gebracht met meerdere afpersingen, drugshandel en witwassen, gepleegd in Hoogezand en omgeving. De politie kwam hen op het spoor dankzij diverse aangiften. Op basis hiervan zijn de diverse doorzoekingen gedaan. De politie trof daarbij onder meer een aantal kilogramman drugs, geld en een vuurwapen aan. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigen 
De politie hoopt dat getuigen die meer weten van criminele activiteiten van het duo, zich melden nu ze weten dat er een onderzoek loopt. Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer van de politie 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.  Het onderzoek gaat door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Politie neemt henneptruck in beslag

©Noordernieuws

Gewonde bij ongeval Zuiderweg Groningen

Raymon Otter

Een groep anti-fascisten zocht zondagmiddag de confrontatie met de demonstranten van anti-islam

©Noordernieuws

Dak vat vlam na kortsluiting in TL-buis

Ingmar Vos

Extreme kou in aantocht: mogelijk – 10

René Wiegmink

Brandweer herdenkt omgekomen collega’s in Noord-Nederland (video)

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!