Noordernieuws
Image default
Groningen

Gemeente Veendam sluit drugswoning voor een half jaar

Veendam – In een woning aan het Adriaan Geertsplein in Veendam zijn door de politie (hard-)drugs gevonden. Op last van de burgemeester is de woning voor maximaal zes maanden gesloten. De burgemeester kan dit doen door het Damoclesbeleid toe te passen.


Bij de ontdekking van (hard-)drugs in een woning start de gemeente een bestuursrechtelijke procedure op. Deze kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Sipke Swierstra: “Drugs levert overlast op voor de buurt. Bij het vermoeden van drugs in een woning of pand, grijpt de gemeente samen met de politie in. Door het sluiten van een woning voor bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.”

Damoclesbeleid
Het Damoclesbeleid (op grond van de Opiumwet) is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan op grond van het Damoclesbeleid een woning of pand sluiten wanneer er meer drugs aanwezig is dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn.

Melden
Het vermoeden van drugs of een hennepkwekerij in de buurt? Meldt dit bij de politie. Dit kan via t. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, t. 0800 – 7000.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt op de kop in de sloot

©Noordernieuws

Aangereden fietser uit Niezijl aan verwondingen overleden

Ingmar Vos

Handrem vergeten, auto in de sloot Niekerk

©Noordernieuws

Politie onderzoekt overval op nachtwinkel in Groningen

SR Fotografie

Motorrijder gewond na frontale botsing tussen Marum en Frieschepalen

Gerwin de Vries / De Vries Media

Vermiste Daniëlle Brigitta Neuféglise (16) uit Groningen is terecht (update)

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!