Noordernieuws
Image default
Groningen

Binnenbrand op vissersschip Lauwersoog snel onder controle

Lauwersoog – In een vissersschip is in de haven van Lauwersoog maandagmiddag een kleine brand uitgebroken tijdens werkzaamheden aan de boot.


Vanuit Friesland en Groningen werden direct enkele brandweereenheden opgeroepen. De werknemers van de scheepswerf, die bezig waren met de werkzaamheden, konden de brand zelf blussen. De brandweerlieden uit het Groningse Zoutkamp hebben ter plaatse nog een na controle gedaan. De Friese collega’s uit Anjum zijn nog korte tijd ter plaatse geweest, maar omdat hun hulp niet meer nodig bleek konden zij al snel retour naar hun kazerne.

Wat er precies in de brand heeft gestaan is niet bekend. De kotter heeft vanbinnen schade opgelopen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Op en om het schip waren enkele gasflessen aanwezig. Dezen zijn door de brandweer veilig gesteld.

Omdat in eerste instantie de locatie van de brand niet duidelijk was voor de brandweer, werd gepoogd de hulp in te roepen van de KNRM. Doordat de meldkamer van de KNRM niet te bereiken viel, kon hun hulp niet worden ingeroepen.

Dit kan u ook interesseren:

Rick (16) vermist vanuit Zuidbroek

Laura Conijn

Motorrijder komt in weiland terecht na aanrijding

©Noordernieuws

Auto raakt te water na vergeten handrem

©Noordernieuws

Man probeert agent neer te steken in Groningen

Dennis Oevering

Brandweer redt persoon uit water Delfzijl

©Noordernieuws

‘Peperdure’ pannenset uit de kofferbak blijkt malafide verkooptruc

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!