Noordernieuws
Image default
Groningen

Bouwkeet gaat in vlammen op in Wehe-den Hoorn

Wehe-den Hoorn – Een bouwkeet bij een bouwterrein langs de P.A. de Rochefortstraat en H. Koningstraat in Wehe-den Hoorn is woensdagochtend in vlammen op gegaan. Ook papierwerk wat zich in de keet bevond heeft de brand niet overleefd.


Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Bouwvakkers die aan het werk waren hoorden opeens een knal, toen ze opkeken stond de keet al in lichterlaaie. De knal werd vermoedelijk veroorzaakt door een klein kacheltje wat in de keet stond. Door de bouwvakkers is hierop de brandweer gebeld en is een bluspoging ondernomen.

Door de brandweer van Wehe-den Hoorn was de brand al snel geblust, wel is de gehele keet gesloopt om te voorkomen dat de brand opnieuw zou oplaaien. Naast de afgebrande keet, zijn ook twee andere keten die er naast stonden beschadigd geraakt. In de keet was niemand aanwezig tijdens het uitbreken van de brand. Door de politie is zowel de P.A. de Rochefortstraat als de H. Koningstraat afgesloten.

In de keet lagen volgens de medewerkers de bouwplannen en –vergunningen. Voor zover bekend is daar niet veel meer van over. Op het stuk terrein zouden een tiental woningen worden gebouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij, meerdere straten rondom de brandlocatie stonden hierdoor in de rook

Dit kan u ook interesseren:

Vertraging op het spoor tussen Leeuwarden en Groningen door storing

René Wiegmink

Brandweer blust brand in café Sappemeer

Gerwin de Vries / De Vries Media

Een gewonde na botsing tussen auto en bestelbus

©Noordernieuws

Flinke rookwolken boven Bedum bij brandende papiercontainer

Ingmar Vos

Aanrijding tussen twee auto’s op de A7

©Noordernieuws

Twee auto’s op de kop bij fors ongeval

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!