Noordernieuws
Image default
Friesland

Twee aanhoudingen in onderzoek dood van 56-jarige man

Heeg – Op woensdagochtend 11 april werden twee mannen, een 28-jarige man uit Leeuwarden en een 52-jarige uit Joure, aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 56-jarige man uit Heeg. Rechercheurs doen onderzoek naar de rol van de twee verdachten bij de dood van het slachtoffer.


Op dinsdag 6 februari troffen agenten het levenloze lichaam aan van de 56-jarige in zijn woning aan de Molefinne in Heeg. De politie startte direct een onderzoek maar uit technisch en tactisch onderzoek bleek niet direct of er sprake was van zelfdoding of dat er sprake was van een misdrijf. Ook sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)en voorlopig sporenonderzoek  gaven nog geen uitsluitsel. Er werd een Team Grootschalige Opsporing  (TGO) opgestart. Een dergelijk team bestaat uit meerdere politiemensen en wordt ingezet bij zwaardere en complexere rechercheonderzoeken.

Uit politie-onderzoek blijkt nu dat het 56-jarige slachtoffer vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gebracht. Dankzij het onderzoek van de afgelopen weken konden vandaag de twee verdachten worden aangehouden. In het belang van dit onderzoek mogen we op dit moment nog niet meer informatie delen.

Eerder nieuwsbericht:

Politie onderzoekt dood 56-jarige man in woning Heeg

Dit kan u ook interesseren:

1-jarige baby drinkt benzine in Oosterzee

Dennis Oevering

Uitslaande brand in schuur Sumar

Gerwin de Vries / De Vries Media

Vrijwilligers en politie gaan zoeken naar vermiste Remon

Ingmar Vos

Motorrijder zwaargewond na aanrijding met trekker (video)

©Noordernieuws

Auto over de kop in greppel bij aanrijding door voorrangsfout

©Noordernieuws

Straatlantaarns branden niet; bij u wel?

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!