Noordernieuws
Image default
Friesland

ProRail wil de spoorwegpolitie terug hebben

De Westereen – In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onverlaten vijf fietsen voor een trein neergelegd in het Friese De Westereen. De politie is in samenwerking met ProRail een onderzoek gestart naar de mensen die de fietsen hebben opgestapeld op het spoor.


Drie van de fietsen raakten zwaar beschadigd. Ook het chassis van de trein liep schade op, omdat de fietsen verwrongen zaten in de wielen en ophanging. ProRail wil de opgelopen schade gaan verhalen op de daders. De politie liet weten de zaak zeer hoog op te nemen en het te behandelen als poging tot doodslag.

Op het traject rijden ook sneltreinen die met 100 km/h langsrazen. De politie laat weten dat de gevolgen niet te overzien zouden zijn geweest wanneer dat gebeurd was. ProRail pleit sinds kort voor de terugkeer van de spoorwegpolitie, om dit soort incidenten hard aan te pakken. De spoorwegpolitie is tegenwoordig geen zelfstandige tak meer, maar het is ondergebracht in de landelijke eenheid van de politie.

De tientallen passagiers werden uit de trein geëvacueerd en met een andere trein verder vervoerd naar hun eindbestemming. ProRail heeft het spoor geïnspecteerd op schade.

Dit kan u ook interesseren:

In april drie schapen doodgebeten in Boijl; DNA blijkt van wolf [video]

Dennis Oevering

Pinpasdieven gezocht na kluisinbraken

©Noordernieuws

Forse schade bij ongeval op de A32 bij Oldeholtwolde

René Wiegmink

Drie pasgeboren kittens in plastic tas gedumpt in Drachten

Laura Conijn

Café Shooters in Drachten zes maanden dicht vanwege drugs

Jelke Jongsma

Verwarde 34-jarige Drachtster dreigt met steekpartij tijdens buurtfeest (video)

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!