Noordernieuws
Image default
Friesland

Man met mes bedreigt en verwondt baliemedewerker Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden – Een medewerker van de gemeente Leeuwarden is woensdag aan het einde van de ochtend met een mes verwond door een 40-jarige inwoner van die stad. Dit alles gebeurde bij de balie van het stadhuis aan het Hofplein. De verdachte werd door agenten aangehouden.


Toegangsverbod
De 40-jarige Leeuwarder had recentelijk een toegangsverbod van de gemeente Leeuwarden gekregen. Hij mocht de gebouwen van de gemeente voor de duur van een jaar niet betreden. De man had namelijk dreigementen geuit naar medewerkers.

Aangehouden
Woensdagochtend kwam de man, ondanks het verbod, toch naar het stadhuis. Eén van de aanwezige medewerkers werd door hem ernstig bedreigd. Ook verwonde hij deze medewerker met een mes. Collega’s van de man hadden ondertussen de politie gewaarschuwd. Meerdere agenten gingen naar het stadhuis. De Leeuwarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De medewerker van de gemeente werd door het personeel van de ambulance verzorgd.

Aanleiding nog onduidelijk
De aanleiding van de ernstige bedreigingen zijn nog niet duidelijk. Daarvoor is nader onderzoek nodig. Zo moet de verdachte nog door rechercheurs worden gehoord.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurders met drank op van de weg gehaald

©Noordernieuws

Lichaam aangetroffen in Van Harinxmakanaal Franeker

©Noordernieuws

Man raakt zwaar gewond na verkeersongeval Vrijheidsplein leeuwarden

Kevin Kuik

Dode gevonden in water Leeuwarden

Edwin Brandsma

Busje vol pakketten op zijn kant in de sloot in Winsum

SR Fotografie

Forse schade na ongeval in Leeuwarden; één gewonde

Jelke Jongsma
error: Deze content is beveiligd!