Noordernieuws
Image default
Drenthe

Grip 3; campings ontruimd en dieren in veiligheid gebracht bij grote brand Wateren

Wateren – Door een grote heidebrand, worden nu ook de omliggende campings ontruimd en worden dieren in veiligheid gebracht.


Verschillende campings in de buurt van het natuurgebied worden ontruimd. Het gebied dat in brand staat was om 14.00 uur zo’n 150 meter breed. Door de harde wind is de brand inmiddels flink uitgebreid.

De politiehelikopter is aanwezig om de situatie van bovenaf te bekijken. Ook is de traumahelikopter ter plaatse op een camping in Zorgvlied. Waarom het Mobiel Medisch Team is gealarmeerd, is voor ons nog onbekend. Er zijn meerdere brandweerkorpsen ter plaatse vanuit Drenthe, Friesland en Groningen. Boeren uit de omgeving brengen bluswater naar de brand in hun giertanks. Ook is de aanvraag gedaan voor een blushelikopter.

De Drents-Friese Wold wordt omringd door vakantieparken. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Als er gevaar dreigt, zullen ook deze vakantieparken / campings worden ontruimd. De campings die tot nu toe ontruimd zijn; Hertenweide, Zonnekamp, Beek en Brink en De Blauwe Lantaarn.

Dit kan u ook interesseren:

Auto ramt verkeersbord en belandt in vangrail op A37 bij Klazienaveen

Ben de Jager

Automobilist botst frontaal op boom bij Nieuw-Roden

Ben de Jager

Bestuurster vergeet handrem; auto rolt van oprit het water in

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!