Advertentie:

Eelde – In het pand van investeringsmaatschappij PBG Group aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde, is woensdagmiddag rond 14:00 uur een flinke brand uitgebroken. De brandweer waarschuwt omwonenden om de ramen en deuren te sluiten, maar ook mechanische ventilatiesystemen af te sluiten.

Volgens omstanders zou er een vreemde, chemische lucht hangen inde omgeving van het pand. Volgens een woordvoerder van de brandweer zouden er zich in het pand nog enkele auto’s bevinden. Hoeveel precies is niet bekend. Daarnaast zou er een zeecontainer met spuitbussen en zouden er gasflessen aanwezigen zijn.

Hoewel er geen grote, uitslaande vlammen te zien zijn, heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand en het sein GRIP 1. Rookwolken die ontstaan zijn bij de brand, trekken richting de A28. De  brandweer is met groot materieel ter plaatse.