Advertentie:

Leeuwarden/Haren – Op scholen in zowel Haren als Leeuwarden zijn vanmiddag bij het Gomarus College (Leeuwarden) en de Internationale school (Haren) bommeldingen gedaan.

Volgens Hans Boers van de internationale school in Haren gaat het om een loze melding. De situatie in Leeuwarden is nog niet geheel bekend. De beide ontruimingen volgen elkaar op met meerdere bommeldingen in heel Nederland. Vele scholen hebben vanmiddag een telefoontje ontvangen dat hun er zich een bom zou bevinden op of in de school.

Het gaat om scholen in Haren, Eindhoven, Leeuwarden, Den Haag, Maastricht en Utrecht. Wie er achter de meldingen zit is niet bekend. In alle gevallen werden de scholen vlot en veilig ontruimd. De omgeving werd tevens in alle gevallen groot afgesloten.

De leerlingen van het Gomarus college zijn naar huis gestuurd.