Advertentie:

Diever – Met de hulp van een politiehond zijn maandagochtend drie mannen uit Almere aangehouden voor de inbraak in een supermarkt aan de Hoofdstraat in Diever.

Rond 04:30 uur ging het inbraakalarm van een supermarkt aan de Hoofdstraat af. De politie was snel ter plaatse, maar de daders waren al gevlogen. Zij gingen er kort na de melding vandoor. In de directe omgeving troffen de agenten een auto zonder personen aan.

De agenten zochten hierop te voet in de omgeving. Bij de zoektocht werd de hulp van de politiehond ingeroepen, welke op de Gerritsstraat op een spoor stuitte. De verdachten werden daarop aangetroffen in een schuur in deze straat. Ze waren via een raam de supermarkt binnen gekomen en maakten tientallen sloffen sigaretten buit. De sloffen zijn bij de aanhouding in beslag genomen en de drie mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.